OVER MIJ

VARINKA BOUMA

Na mijn studie aan de Hoge Hotelschool in Den Haag koos ik voor een carrière in de zakelijke dienstverlening. In die periode heb ik veel geleerd en mooie successen behaald, maar ook te maken gekregen met lastige situaties en mislukkingen. Altijd al probeerde ik andermans gedrag te begrijpen en was ik op zoek naar het ‘waarom’. Waarom lukt de ene verandering wel en de andere niet? Wat is reden van weerstand en wat is mijn rol en aandeel daarin? Welk soort leiderschap past bij mij en hoe zorg ik ervoor dat ik mij staande hou? Allerlei vragen die mij dagelijks bezighielden.

Servant Leadership
Totdat ik in 2013 werd gegrepen door een filmpje over Servant Leadership. Dat spoorde mij aan om een leergang te volgen over Servant Leadership en dat ook zelf toe te passen in mijn werk. Nieuwsgierig naar meer informatie over het menselijk gedrag ben ik mij verder gaan ontwikkelen en heb diverse trainingen afgerond. Ook nu leer ik nog dagelijks bij door het geleerde toe te passen in de praktijk, het volgen van nieuwe trainingen, het lezen van boeken en intervisie met collega ondernemers.

Leiderschap vanuit vertrouwen
Het soort leiderschap, waarbij je vertrouwen hebt in jezelf en je teamleden en de controle durft los te laten zonder het overzicht te verliezen, is wat ik zelf jarenlang succesvol heb toegepast en nu overbreng op anderen. Mijn uitgangspunt is om medewerkers de ruimte geven om zelf invulling te geven aan hun manier van werken, met als doel continu de dienstverlening aan klanten te verbeteren.

”I believe everyone can learn and develop and have fun at the same time!”

”I believe everyone can learn and develop and have fun at the same time!”

Ik heb samen met Varinka gewerkt op een change project. Haar vragen en inzichten zijn verhelderend. Zij zet medewerkers aan tot zelfreflectie en confrontatie, en reikt leadershipmodellen aan als leidraad. En dit alles met respect voor de persoonlijke stijl.

Carina Malfait | Manager service unit employee benefits bij AG Insurance

BLOG ARTIKELEN

LAAT JE INSPIREREN

Zo bouw je weer vertrouwen op

Zo bouw je weer vertrouwen op

Vertrouwen Vertrouwen, een woord dat ik vaak hoor als ik teams vraag wat belangrijk voor hen is of wat ontbreekt in hun dagelijkse werk. Denk bijvoorbeeld aan het verkrijgen van vertrouwen van het management of het vertrouwen in elkaar. De betekenis van vertrouwen...