Besluiten nemen moeilijk, hoezo?

Wist je dat we dagelijks zo’n 35.000 besluiten nemen? Dat begint al als je opstaat. Als je wekker gaat, ga je nog even snoozen of sta je op? Hoe lang ga je douchen? Welke kleding trek je aan? Eerst je smartphone checken of eerst koffiedrinken? Wat neem je als ontbijt? En dat gaat de hele dag door.

Vaak is het allemaal een gewoonte en gaat het volledig automatisch. Als je het plat slaat dan neem je de dus hele dag besluiten en is iedereen dus heel erg bedreven in het nemen van besluiten.

Dus wat maakt dat we soms toch zo moeilijk doen op het werk?

Omdat we angst hebben om te falen en het heel graag heel goed willen doen, waardoor het nemen van besluiten opeens veel te complex wordt gemaakt. Met als gevolg een moeizaam, tijdrovend besluitvormingsproces, besluiteloosheid, het uitstellen van besluiten, halve besluiten. Herkenbaar? Terwijl iedereen eigenlijk heel goed is in het nemen van besluiten.

Hoe dan wel?

Maak het kleiner want dan kan je brein het ook beter verwerken en kom je eerder tot kleine besluiten, wat uiteindelijk weer leidt tot het uiteindelijke resultaat.

Stel jezelf de vraag:

Wat wil ik oplossen en wat moet ik dan als eerste doen?

En? Wat is jouw eerstvolgende besluit?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *